Zomersalade met geroosterde paprika en borlottibonen
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 gele paprika's (of een pot geroosterde paprika's)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- olijfolie
- 1 blik borlottibonen, uitgelekt
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 blok Alpro soya Tofu basis, in blokjes
- 1 takje oregano
- citroenrasp
- 2 kroppen little gem sla
Bereiden
Rooster de paprika's 15 minuten in een hete oven op 220 °C tot ze zwart worden. Doe ze daarna 10 minuten in een boterhamzakje en verwijder vervolgens het velletje met water. Verwijder de zaadjes en snijd de paprika's in blokjes van 2 cm.
Verwarm intussen de knoflook in een koekenpan met olijfolie, en voeg de uitgelekte bonen, tomaten en paprika toe. Voeg na 2 minuten de tofublokjes toe. Breng op smaak met oregano, citroenrasp, zout en peper.
Scheur de little gems sla en verdeel over vier borden. Bedek met het tofu-bonenmengsel.
Het recept 'Zomersalade met geroosterde paprika en borlottibonen' wordt je aangeboden door Alpro soya