Kipfilet gesmoord in sojasaus met paksoi
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,9
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Gevogelte
Ingrediënten
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels suiker
- 5 cm verse gemberwortel, geraspt
- 6 teentjes knoflook, in plakjes
- 5 eetlepels Amoy donkere sojasaus
- 4 kipfilets
- 2 theelepels Chinees vijfkruidenpoeder
- 1 struik paksoi, in brede repen
Bereiden
Verhit de olie met de suiker in een wok en laat de suiker karameliseren tot goudbruin.
Voeg de gember en knoflook toe en roerbak 1 minuut. Roer de sojasaus erdoor en wentel de kipfilets door het mengsel, zodat ze helemaal bedekt zijn.
Strooi het vijfkruidenpoeder erover en schenk 300-400 ml water langs de rand van de pan erbij. Laat de kipfilets 20-30 minuten zachtjes sudderen tot ze omhuld worden door een dikke, glanzende saus.
Snijd de kipfilets in plakjes en serveer ze op warme borden op een bedje van roergebakken paksoi. Schep er nog wat saus over. Lekker met rijst.
Variatietip
Vervang de kipfilets door varkensfiletlapjes en vervang het vijfkruidenpoeder door 1 theelepel knoflookpoeder.
Bron
Het recept 'Kipfilet gesmoord in sojasaus met paksoi' wordt je aangeboden door Amoy