Kipfilet gesmoord in sojasaus met paksoi

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 47 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels suiker
  • 5 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 6 teentjes knoflook, in plakjes
  • 5 eetlepels Amoy donkere sojasaus
  • 4 kipfilets
  • 2 theelepels Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 struik paksoi, in brede repen

Bereiden

Verhit de olie met de suiker in een wok en laat de suiker karameliseren tot goudbruin.

Voeg de gember en knoflook toe en roerbak 1 minuut. Roer de sojasaus erdoor en wentel de kipfilets door het mengsel, zodat ze helemaal bedekt zijn.

Strooi het vijfkruidenpoeder erover en schenk 300-400 ml water langs de rand van de pan erbij. Laat de kipfilets 20-30 minuten zachtjes sudderen tot ze omhuld worden door een dikke, glanzende saus.

Snijd de kipfilets in plakjes en serveer ze op warme borden op een bedje van roergebakken paksoi. Schep er nog wat saus over. Lekker met rijst.

Variatietip

Vervang de kipfilets door varkensfiletlapjes en vervang het vijfkruidenpoeder door 1 theelepel knoflookpoeder.

Het recept 'Kipfilet gesmoord in sojasaus met paksoi' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • yolanda Wat een geweldig recept. Heerlijk.
  • ans Heerlijk en makkelijk, ik hou van paksoi.
  • Marian Heeerlijk recept. Ik heb alleen ipv donkere sojasaus, ketjap gebruikt, ook een beetje over de paksoi! SMULLEN
  • Irma Al verschillende keren gemaakt en elke keer is het echt smullen,wat van de kip overblijft is de volgende dag ook erg lekker op een broodje met een paar slablaadjes.
  • Karin Ik heb het nu voor het eerst gemaakt, maar heb de sojasaus vervangen door oestersaus, gewoonweg heerlijk.
  • Ron Heerlijk! Een echte aanrader.
  • Loes Heerlijk, zelfs mijn kinderen, die altijd erg kritisch zijn wanneer ze iets nieuws voorgezet krijgen waren enthousiast.
  • lucas Is heel lekker! Jammer dat de saus niet echt dik was bij mij.
  • Dirk Hoe kan het, dat mijn saus niet dik is geworden. Ik heb de paksoi maar gewokt met uien is dat de bedoeling. Het smaakte wel goed maar de saus was wel erg dun, jammer.
    vriendelijke groetjes. Dirk
  • Miranda Langer doorsmooren, dan wordt de saus dikker en de kip zachter... Heerlijk! Paksoi heb ik gewikt met een beetje zoete sambal en Thaise vissaus, aanrader!