Lamsvlees met prei uit de wok

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,2
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1½ eetlepel Amoy sesamolie
  • 2 eetlepels Amoy lichte sojasaus
  • 1 eetlepel Amoy donkere sojasaus
  • 2 eetlepels Chinese rijstwijn of medium dry sherry
  • 400 g mager lamsvlees, in dunne plakjes
  • 2 eetlepels olie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1½ eetlepel gemberpuree (pot) of verse gemberwortel, geraspt
  • 2 preien, schuin in ringen van 1 cm dik
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1-2 eetlepels korianderblaadjes

Voorbereiden

Roer de sesamolie, lichte sojasaus, donkere sojasaus en rijstwijn in een schaal tot een marinade en schep het lamsvlees erdoor. Laat het vlees 20 minuten marineren.

Bereiden

Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en gember 1-2 minuten tot het gaat geuren.

Laat het lamsvlees in een zeef uitlekken, bewaar de marinade. Schep het vlees door het gembermengsel en roerbak het 3-4 minuten op hoog vuur.

Schep de prei erdoor en voeg de marinade en 100 ml water toe. Verwarm het gerecht al roerende 2-3 minuten op hoog vuur.

Leng de maïzena aan met een beetje water en voeg dit papje al roerende aan het gerecht toe. Verwarm het lamsvlees nog 1-2 minuten tot de saus licht bindt.

Strooi de koriander erover. Lekker met rijst.

Variatietip

Vervang het lamsvlees door kip en voeg 200 g champignons in plakjes toe.

Bron

Het recept 'Lamsvlees met prei uit de wok' wordt je aangeboden door Amoy

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Reacties op dit recept

  • HarryZonde, teveel smaken. De smaak van het lamsvlees gaat volledig verloren.

    reageren