Pittige spareribs uit de oven met hoisinsaus
- 4 personen
- 30 min
- waardering 8
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Vlees
Ingrediënten
- 4 eetlepels Amoy lichte sojasaus
- 1½ eetlepel Amoy oestersaus
- 1 eetlepel Amoy hoisinsaus
- 2 eetlepels Chinese Shao Xing wijn of medium dry sherry
- 1 volle eetlepel maïzena
- 8 kleine spareribs met veel vlees
- 1 bosuitje, in dunne ringetjes
Voorbereiden
Roer de sojasaus, oestersaus, hoisinsaus, wijn, ½ eetlepel versgemalen zwarte peper en maïzena in een hapjespan tot een marinade en wentel de spareribs erdoor. Laat het vlees 15 minuten marineren.
Bereiden
Voeg 375 ml water toe en breng het geheel al omscheppend aan de kook, zodat alle spareribs rondom goed bedekt zijn. Laat de spareribs 10 minuten zachtjes smoren.
Neem de spareribs uit het vocht, laat ze heel even utlekken en leg ze op een grillrooster. Schuif dit rooster met een lekbak eronder 10-15 cm onder een hete ovengrill en rooster de spareribs in nog 10 minuten knapperig bruin. Bestrijk ze af en toe met marinade.
Kook intussen de marinade op hoog vuur in tot nog een derde over is en een dikke saus ontstaat. Garneer met bosui.
Tip
In plaats van de spareribs te roosteren, kun je ze ook nog 15 minuten extra laten sudderen in de saus. Hierdoor blijven ze lekker sappig.
Bron
Het recept 'Pittige spareribs uit de oven met hoisinsaus' wordt je aangeboden door Amoy