Hartige kaastaart met tomaat en bosuitjes

  • 4 personen
  • 80 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 100 g koude boter
  • 150 g bloem
  • voor de vulling
  • 350 g tomaten, in gehalveerde plakken
  • 50 g bosuitjes, in ringetjes
  • 150 g Arla Apetina kaasplak
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 10 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd.

Voorbereiden

Snijd voor het deeg de koude boter in kleine stukjes door de bloem tot een kruimelige massa ontstaat. Voeg ½ theelepel zout toe en werk ½ eetlepel koud water snel door het deeg tot het een samenhangend geheel vormt.

Bekleed met het deeg de bodem en de opstaande rand (tot op de helft) van een beboterde springvorm. Zet dit afgedekt ten minste 30 minuten in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Prik met een vork hier en daar gaatjes in de deegbodem en bak hem in het midden van de oven ca. 15 minuten voor.

Leg voor de vulling de tomaten en de bosuitjes op de wat afgekoelde taartbodem.

Verdeel de Arla Apetina kaasplak in twee porties. Snijd de ene portie in kleine stukjes en verkruimel de andere.

Klop de eieren los en klop er de verkruimelde kaas, melk, knoflook en oregano door. Spatel de rest van de kaas door het eimengsel. Giet het eimengsel in de taartbodem.

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten gaar. Garneer de taart het de olijven.

Extra benodigd

Springvorm (Ø 22 cm)

Bron

Het recept 'Hartige kaastaart met tomaat en bosuitjes' wordt je aangeboden door Arla

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!