Omelet met paddenstoelen
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,3
- Lunchgerecht
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 8 eieren
- 8 eetlepels melk
- 100 g Arla Apetina kaasblokjes in olie
- 250 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel tijm
- fijngehakte platte peterselie naar smaak
Bereiden
Breek per omelet 2 eieren los boven een kom. Doe er peper, zout en 2 eetlepels melk erbij. Klop vervolgens goed los met een garde.
Laat de kaasblokjes uitlekken maar bewaar de olie.
Bak de sjalotjes en knoflook in een koekenpan in wat van de bewaarde olie op een matig vuur ca. 8 minuten. Voeg dan de tijm en toe. Houd het op een laag vuur warm.
Verwarm intussen in een andere koekenpan wat olie van de kaasblokjes op een matig vuur. Giet het eimengsel in de pan. Schuif met een spatel de zijkant van de gestolde omelet naar het midden en houd de pan iets schuin, laat de zijkanten vollopen met vloeibaar eimengsel. Doe hetzelfde met de andere kant - werk snel. Draai de omelet niet om, maar schuif een spatel onder de omelet en klap de ene helft over de andere.
Laat de omelet uit de pan glijden en serveer direct met de gebakken paddenstoelen.
Variatietips
Voeg eventueel fijngehakte verse kruiden of Arla Finello Pizzakaas toe aan het losgeklopte eimengsel. Ook lekker om in plaats van paddenstoelen gesneden boerensoep groenten of tomaatblokjes met ham te gebruiken, schep die op de gebakken omelet vlak voor het dubbelvouwen.
Bron
Het recept 'Omelet met paddenstoelen' wordt je aangeboden door Arla