Risotto met tuinerwtjes en groene asperges
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 pot Arla Apetina witte kaasblokjes in olie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 sjalotjes, fijngesnipperd
- 350 g risottorijst
- 1 liter groentebouillon
- 300 g tuinerwtjes of jonge kapucijners (diepvries)
- 200 g groene asperges of sperzieboontjes
- 100 g roma tomaatjes, gehalveerd
- 1 bosje bieslook, fijngeknipt
Bereiden
Verwarm 5 eetlepels olie van de kaasblokjes in een pan met dikke bodem, fruit de knoflook en de sjalot ongeveer 2 minuten aan maar laat ze niet bruin worden.
Voeg in één keer alle rijst toe, roer dit goed door en schenk er dan de helft van de bouillon op. Voeg de rest van de bouillon in delen toe als alle vorige bouillon is opgenomen in de rijst.
Blancheer de tuinerwtjes en de groene asperges kort in kokend water met wat zout.
Roer alle groenten door de bijna gare rijst (na ongeveer 15 minuten) samen met de uitgelekte kaasblokjes.
Breng de risotto verder op smaak met versgemalen peper en zout. Garneer met het bieslook.
Bron
Het recept 'Risotto met tuinerwtjes en groene asperges' wordt je aangeboden door Arla