Zomers stamppotje met lente-uitjes en sla

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1½ kg kruimige aardappelen
  • 3 lente-uitjes, fijngesneden
  • 125 ml crème fraîche
  • mespunt nootmuskaat
  • 6 zongedroogde tomaatjes op olie, in kleine stukjes
  • 1 krop Romeinse sla of kropsla, in grove repen
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 1 pot Arla Apetina Classic blokjes in olie, uitgelekt en de olie bewaard

Bereiden

Schil en kook de aardappelen in een laagje water en wat zout in ca. 20 minuten gaar.

Giet de aardappelen af, bewaar wat kookvocht en stamp ze samen met de lente-uitjes, crème fraîche, peper en nootmuskaat tot een stevige puree. Voeg eventueel wat kookvocht of gekruide olie toe.

Schep de zongedroogde tomaten samen met de sla, de maïs en de kaasblokjes door de puree.

Breng de stamppot verder op smaak met versgemalen peper en 3 eetlepels kruidenolie van de kaas.

Bron

Het recept 'Zomers stamppotje met lente-uitjes en sla' wordt je aangeboden door Arla

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!