Zomers stamppotje met lente-uitjes en sla
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappelen
- 3 lente-uitjes, fijngesneden
- 125 ml crème fraîche
- mespunt nootmuskaat
- 6 zongedroogde tomaatjes op olie, in kleine stukjes
- 1 krop Romeinse sla of kropsla, in grove repen
- 1 blikje maïs, uitgelekt
- 1 pot Arla Apetina Classic blokjes in olie, uitgelekt en de olie bewaard
Bereiden
Schil en kook de aardappelen in een laagje water en wat zout in ca. 20 minuten gaar.
Giet de aardappelen af, bewaar wat kookvocht en stamp ze samen met de lente-uitjes, crème fraîche, peper en nootmuskaat tot een stevige puree. Voeg eventueel wat kookvocht of gekruide olie toe.
Schep de zongedroogde tomaten samen met de sla, de maïs en de kaasblokjes door de puree.
Breng de stamppot verder op smaak met versgemalen peper en 3 eetlepels kruidenolie van de kaas.
Het recept 'Zomers stamppotje met lente-uitjes en sla' wordt je aangeboden door Arla