Gehaktbal met gratin van witlof en aardappelen
- 4 personen
- 50 min
- waardering 7,4
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 600 g aardappelen, in plakjes
- 4 struiken witlof, in de lengte gehalveerd
- 1½ kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
- 250 ml melk
- 100 g geraspte kaas
- paneermeel
- 500 g gehakt
- 2 eieren
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 1 theelepel nootmuskaat
- 2 eetlepels boter
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg de aardappelplakjes in een ovenschaal. Leg het witlof op de aardappelplakjes. Meng 1 kuipje Boursin Cuisine met de melk en giet dit over de aardappelen en witlof. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas en wat paneermeel. Bak de aardappelen en witlof in de oven in 45 minuten gaar.
Kneed intussen het gehakt met de eieren, ½ kuipje Boursin Cuisine, de sjalot, nootmuskaat en wat paneermeel door elkaar. Verdeel het gehakt in 4 porties en maak er mooie ballen van. Verwarm de boter in een braadpan en bak de gehaktballen aan de buitenkant bruin. Zet het vuur wat zachter, voeg wat water toe en laat de ballen 20 minuten garen. Serveer de gehaktbal met de gratin.
Bron
Het recept 'Gehaktbal met gratin van witlof en aardappelen' wordt je aangeboden door Boursin