Gevulde kippenpoten met spinazie en pijnboompitten
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Gevogelte
Ingrediënten
- 30 g pijnboompitten
- 225 g diepvries bladspinazie, ontdooid en uitgelekt
- 1 pakje Boursin Knoflook & Fijne kruiden
- 4 grote kippenpoten (geen drumsticks)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
Meng de spinazie met de pijnboompitten en de roomkaas en breng het op smaak met zout en peper.
Haal het vel van de kip. Leg de kippenpoten met de vleeskant op de snijplank. Voel waar het botje zit en snijd de kip daar in. Verwijder het bot. Bestrooi ze met zout en peper.
Vul de kippenpoten met het spinaziemengsel en vouw ze dicht. Wikkel ze in met boter ingevette stukken aluminiumfolie.
Bak de kippenpoten 12-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Extra benodigd
Aluminiumfolie
Bron
Het recept 'Gevulde kippenpoten met spinazie en pijnboompitten' wordt je aangeboden door Boursin