Salade met paprika, roomkaas en Parmaham
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,5
- Lunchgerecht
- Frans
- Vlees
Ingrediënten
- 2 paprika's, in blokjes
- 1 sjalotje, grof gesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijn
- 1 pakje Boursin Knoflook & Fijne kruiden
- 8 plakjes Parmaham
- 1 bosje waterkers
- 1 krop frisée sla
- 3 takjes basilicum
- 40 g amandelen, grof gehakt
Bereiden
Meng de paprikablokjes en de sjalot met de knoflook door de olie. Doe het mengsel in een koekenpan en laat het 10 minuutjes zachtjes sudderen. Voeg de witte wijn eraan toe en breng het op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de roomkaas in 4 stukken en wikkel om ieder stukje kaas twee plakjes Parmaham. Rooster de pakketjes roomkaas in de grillpan, gebruik hierbij geen olie.
Meng de waterkers, de frisée en het basilicum goed door elkaar.
Rooster de amandelstukjes kort in een koekenpan.
Meng de sla met de amandelen en doe er een scheutje olijfolie door.
Maak de salade op borden op: eerst wat sla, daarop het paprikamengsel en tot slot de roomkaas. Serveer direct.
Extra benodigd
Grillpan
Bron
Het recept 'Salade met paprika, roomkaas en Parmaham' wordt je aangeboden door Boursin