Spaghetti carbonara met roomkaas
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,6
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 300 g spaghetti
- 1 eetlepel olijfolie
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 250 g magere spekreepjes
- 25 g boter
- 3 eieren, bij voorkeur gepasteuriseerd
- 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
Bereiden
Kook de spaghetti in ruim kokend water 'al dente' (beetgaar) en giet af.
Verwarm intussen de olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg de spekreepjes toe en bak deze ca. 10 minuten.
Doe de spaghetti in de pan bij de spekreepjes en knoflook en voeg de boter toe. Roerbak het geheel nog 1 minuut.
Klop ondertussen de eieren los en meng dit met Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden en veel versgemalen peper. Wanneer de saus te dik is, voeg dan een klein beetje water toe.
Draai het vuur uit en meng de saus door de spaghetti. Strooi er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over en serveer direct.
Bron
Het recept 'Spaghetti carbonara met roomkaas' wordt je aangeboden door Boursin