Spaghetti carbonara met roomkaas

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 250 g magere spekreepjes
  • 25 g boter
  • 3 eieren, bij voorkeur gepasteuriseerd
  • 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden

Bereiden

Kook de spaghetti in ruim kokend water 'al dente' (beetgaar) en giet af.

Verwarm intussen de olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg de spekreepjes toe en bak deze ca. 10 minuten.

Doe de spaghetti in de pan bij de spekreepjes en knoflook en voeg de boter toe. Roerbak het geheel nog 1 minuut.

Klop ondertussen de eieren los en meng dit met Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden en veel versgemalen peper. Wanneer de saus te dik is, voeg dan een klein beetje water toe.

Draai het vuur uit en meng de saus door de spaghetti. Strooi er eventueel nog wat Parmezaanse kaas over en serveer direct.

Het recept 'Spaghetti carbonara met roomkaas' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • Dirk Erg lekker maar wat veel vet.
  • Anneke Dit recept vandaag gemaakt. Was heerlijk! Heb alleen i.p.v. Parmezaanse kaas Parmigiano gebruikt.
  • Carolien Ik ben gewend om eerst de spekjes uit te bakken en wanneer ze bijna de krokantheid hebben die je prefereert dan geperste knoflook erdoor en vlak erna het vuur afdraaien en de spekjes met knoflook en vet door een zeef halen met bakje eronder om vet op te vangen. Reden dat knoflook op laatste erdoor gaat is dat deze anders verbrandt en bittere smaak afgeeft.