Paprikasoep met gehaktspiesjes
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7,5
- Voorgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3 oranje of gele paprika's, in stukjes
- 200 g gezeefde tomaten uit blik
- 1 liter groentebouillon
- ½ theelepel gedroogde oregano
- 20 ml cognac
- 3 eetlepels koude boter
- 2 eetlepels gehakte peterselie
- voor de gehaktballetjes
- 1 sneetje oud brood
- 300 g gehakt
- 1 ei
Bereiden
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en stoof daarin de helft van de uisnippers glazig. Voeg de knoflook en paprika toe en laat 3 minuten meestoven. Voeg de tomaten toe, giet de bouillon erover en laat de soep ca. 15 minuten sudderen.
Laat intussen het oude brood weken, druk het daarna goed uit en scheur het in kleine stukjes. Verwerk het met het gehakt, de resterende uisnippers en het ei tot een deeg en kruid het met zout en peper. Vorm uit het deeg kleine gehaktballetjes. Verhit 3 eetlepels olie in een pan en braad daarin de gehaktballetjes in ca. 10 minuten bruin en knapperig.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout, peper, suiker, oregano en cayennepeper. Voeg de cognac toe en roer de koude boter met de staafmixer door de soep. Steek de gehaktballetjes op houten spiesjes, verdeel de soep over vier borden en serveer met de gehaktspiesjes. Garneer met peterselie.
Extra benodigd
Staafmixer, houten spiesjes
Bron
Het recept 'Paprikasoep met gehaktspiesjes' wordt je aangeboden door Colourfultaste