Gebakken grapefruit met vanillemascarpone
- 2 personen
- 10 min
- waardering 7,5
- Nagerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- ½ vanillestokje
- 100 g mascarpone
- 3 eetlepels poedersuiker
- 1 Florida Grapefruit
- 2 theelepels vanillesuiker of basterdsuiker
- muntblaadjes om te garneren
Bereiden
Schraap de vanillezaadjes uit het stokje. Doe de mascarpone in een kom en meng de vanillezaadjes en de poedersuiker er doorheen. Zet het mengel apart of bewaar het in de koelkast tot het opdienen.
Snijd de grapefruit in 2 helften en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi een theelepel vanillesuiker op elke helft en plaats de grapefruits ca. 3 minuten onder een gemiddeld tot hoog verwarmde grill of tot de suiker begint te karamelliseren.
Garneer elke grapefruithelft met een flinke lepel vanillemascarpone, werk af met een toefje munt en serveer direct.
Extra benodigd
Bakpapier
Bron
Het recept 'Gebakken grapefruit met vanillemascarpone' wordt je aangeboden door Florida Grapefruit