
Geroosterde zoete aardappelen met grapefruitsalade
- 6 personen
- 40 min
- waardering 7,7
- Voorgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 zoete aardappelen (ca. 1¼ kg), in stukken
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 1 eetlepel fijngehakte verse tijm
- 2 Florida Grapefruits, samen ca. 750 g
- 8 kopjes babyspinazie
- 2 eetlepels wittewijnazijn
- 1 eetlepel (canola)olie
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Meng de zoete aardappelen, de ahornsiroop en de tijm in een grote kom. Verspreid het aardappelmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de aardappelen in de oven in ca. 30 minuten goudbruin.
Snijd ondertussen de partjes grapefruit tussen de vliesjes uit. Meng de aardappelen met de grapefruit en hussel voorzichtig door elkaar.
Maak in een andere kom de spinazie aan met de wittewijnazijn, olie en peper naar smaak.
Verdeel de spinazie over zes borden en leg het aardappel- en grapefruitmengsel er bovenop.
Extra benodigd
Bakpapier
Bron
Het recept 'Geroosterde zoete aardappelen met grapefruitsalade' wordt je aangeboden door Florida Grapefruit