Biefstuk in tomaten- en rodewijnsaus
- 4 personen
- 20 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vlees
Ingrediënten
- 50 g boter
- 250 g biefstuk, in dunne plakjes
- 1 kleine rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 200 ml rode wijn
- 1 Pak Heinz Tomato Frito (375 g)
- 2 eetlepels verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
Bereiden
Verhit de boter in een koekenpan op hoog vuur tot het schuim is weggetrokken. Bak de biefstukreepjes 2 minuten op hoog vuur.
Zet het vuur op een lage stand en voeg na 1 minuut de ui en knoflook toe, anders verbranden ze. Bak de ui en knoflook 1-2 minuten zachtjes mee.
Schenk de wijn langs de rand van de pan bij het vlees en laat het geheel 2 minuten zachtjes inkoken.
Voeg de tomato frito toe en warm de saus op matig hoog vuur nog even door.
Schep de kruiden erop het laatste moment door. Lekker met pasta of krieltjes en sugarsnaps.
Bron
Het recept 'Biefstuk in tomaten- en rodewijnsaus' wordt je aangeboden door Heinz