Bruschetta met tomaat, rucola en Parmezaanse kaas
- 12 stuks
- 35 min
- waardering 7,7
- Hapje
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 pakken Heinz Tomatenblokjes à 390 g
- 1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
- 2 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld
- 1 groot stokbrood
- 1 bosje verse basilicum, in reepjes
- 75 g rucola
- 150 g Parmezaanse kaas, in flinters geschaafd
Bereiden
Verhit de olijfolie in een wijde pan en fruit de knoflook zachtjes glazig. Roer de tomatenblokjes, oregano en chilipepertjes erdoor en laat het geheel 20-30 minuten zachtjes sudderen tot het een dikke saus wordt.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd het stokbrood schuin in 12 lange plakken en rooster ze op de bakplaat in de oven goudbruin en krokant. Bestrijk de bruschette royaal met de tomatensaus en verwarm de bruschette nog 5 minuten in de oven.
Leg de bruschette op een schaal en druppel er nog wat olijfolie over. Strooi het basilicum, de rucola en kaas erover. Serveer direct.
Bron
Het recept 'Bruschetta met tomaat, rucola en Parmezaanse kaas' wordt je aangeboden door Heinz