Couscous met kip en zoete aardappelen

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 300 g couscous
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • olijfolie
  • 300 g wortelen, in schijfjes
  • 400 g zoete aardappelen, in blokjes
  • 1 prei, in kleine ringetjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 pot Heinz Pasta Sauce Seasons met Courgette & Oregano
  • 1½ eetlepel koriander, fijngehakt

Bereiden

Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Bak de kip in de wok of de hapjespan in een paar eetlepels olijfolie. Voeg de aardappelen, groenten en de knoflook toe en roerbak deze ca. 4 minuten mee.

Voeg de saus en 100 ml water toe, breng aan de kook en kook ca. 3 minuten op matig vuur. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper en voeg tenslotte de koriander toe.

Serveer de saus bij de couscous.

Variatietip

Vervang de zoete aardappels door in blokjes gesneden pompoen.

Bron

Het recept 'Couscous met kip en zoete aardappelen' wordt je aangeboden door Heinz

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Reacties op dit recept

  • MoniqueEnorm lekker! Ik heb nog een handvol peterselie toegevoegd. De zoete aardappel erdoorheen is om te smullen.

    reageren

  • MaIk had in eerste instantie dat heinz 'ingrediënt' gemist bij het lezen van dit gerecht. Dom, want anders had ik het meteen al overgeslagen. Laten we het positief houden: als je mensen te eten krijgt die bij paella zeggen "t is net nassi" dan is dit een prima 'exotisch' gerecht om ze voor te schotelen.

    reageren