Couscous met kip en zoete aardappelen
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 300 g couscous
- 400 g kipfilet, in blokjes
- olijfolie
- 300 g wortelen, in schijfjes
- 400 g zoete aardappelen, in blokjes
- 1 prei, in kleine ringetjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 pot Heinz Pasta Sauce Seasons met Courgette & Oregano
- 1½ eetlepel koriander, fijngehakt
Bereiden
Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Bak de kip in de wok of de hapjespan in een paar eetlepels olijfolie. Voeg de aardappelen, groenten en de knoflook toe en roerbak deze ca. 4 minuten mee.
Voeg de saus en 100 ml water toe, breng aan de kook en kook ca. 3 minuten op matig vuur. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper en voeg tenslotte de koriander toe.
Serveer de saus bij de couscous.
Variatietip
Vervang de zoete aardappels door in blokjes gesneden pompoen.
Het recept 'Couscous met kip en zoete aardappelen' wordt je aangeboden door Heinz
Reacties op dit recept
-
Monique
Enorm lekker! Ik heb nog een handvol peterselie toegevoegd.
De zoete aardappel erdoorheen is om te smullen. - Ma Ik had in eerste instantie dat heinz 'ingrediënt' gemist bij het lezen van dit gerecht. Dom, want anders had ik het meteen al overgeslagen. Laten we het positief houden: als je mensen te eten krijgt die bij paella zeggen "t is net nassi" dan is dit een prima 'exotisch' gerecht om ze voor te schotelen.