Gehaktballetjes in pastasaus met peultjes

4 personen
bereiden

waardering 7,4obv 17 waarderingen

Ingrediënten

  • 350 g penne
  • 400 g rundergehakt
  • olijfolie
  • 2 theelepels citroensap
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 200 g peultjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 pot Heinz Pasta Sauce Traditional
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

Bereiden

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af, spoel af met koud water en laat de pasta uitlekken.

Kruid het gehakt met zout en peper op smaak en maak hiervan ca. 16 gehaktballetjes van gelijke grootte.

Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Blus af met 100 ml water en het citroensap en laat alles op matig vuur sudderen.

Verhit wat olie in de hapjespan, fruit de knoflook aan en roerbak de peultjes en paprika op een hoog vuur in ca. 4 minuten beetgaar. Voeg vervolgens de pastasaus toe en laat op matig vuur 2 minuten sudderen.

Voeg de Italiaanse kruiden en de gehaktballetjes met overgebleven vocht en kruiden toe aan het groenten-sausmengsel. Laat het geheel nog ca. 3 minuten garen. Serveer het geheel bij de pasta.

Variatietip

Vervang het water en citroensap door 100 ml rode wijn.

Het recept 'Gehaktballetjes in pastasaus met peultjes' wordt je aangeboden door

Reacties op dit recept

  • kees Lekker, mijn zus had dit voor ons gekookt met pasen. Simpel en lekker. Aanrader!
  • Esther Gisteren dit recept gemaakt en het was heerlijk!
  • elly Vandaag de gehaktballetjes in pastasaus met peultjes gekookt, het was overheerlijk en voor herhaling vatbaar!
  • g hier hoef ik niets meer aan toe te voegen. dit is heeeel erg lekker,wanneer je het goed kookt, lekker met de juiste kruiden...mmmm.
  • Erzsi Ik heb het net gemaakt en het is erg lekker!