Kipfilet in pittige tomatensaus
- 4 personen
- 25 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Oosters
- Gevogelte
Ingrediënten
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 500 g kipfilet, in blokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, fijngehakt
- 1 pak Heinz Gezeefde Tomaten (500 ml)
- 1 theelepel sambal badjak of oelek
- 2 eetlepels bieslook, in stukjes van 3 cm
Bereiden
Verhit de olie in een wok en roerbak de blokjes kip rondom bruin. Schep de ui, knoflook en rode peper erdoor en roerbak alles nog 2-3 minuten.
Schenk de gezeefde tomaten erbij en roer de sambal erdoor. Laat de kip nog 10-15 minuten zachtjes sudderen in de saus. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de kip in pittige saus met rijst in wijde kommen. Strooi het bieslook erover. Lekker met komkommersalade.
Bron
Het recept 'Kipfilet in pittige tomatensaus' wordt je aangeboden door Heinz