Ratatouille van paprika, courgette, aubergine en tomaat

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,9
  • Bijgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 grote ui, in grove stukken
  • 2 rode paprika's, in grove stukken
  • 1 aubergine, in grove stukken
  • 1 courgette, in dikke plakken
  • 500 g tomaten, in partjes
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 eetlepels Heinz Tomato Ketchup
  • geraspte kaas

Bereiden

Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de knoflook, ui, rode peper, paprika, aubergine, courgette en tomaat erdoor. Steek de takjes kruiden ertussen. Smoor de groenten afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar.

Schep de tomatenketchup erdoor en breng de ratatouille op smaak met zout en peper. Serveer de ratatouille met wat geraspte kaas erover.

Bron

Het recept 'Ratatouille van paprika, courgette, aubergine en tomaat' wordt je aangeboden door Heinz

Waardeer dit recept (25 stemmen)

Reacties op dit recept

  • anjaIk vind het toch lekkerder als de aubergine wat fijner gesneden is. De schil blijft toch iets stugger en een wat grove, stugge stukken in je mond is minder smakelijk.

    reageren

  • petraIk heb de verse tomaten vervangen door een blik gepelde tomaten en dat was ook heel lekker en heel makkelijk.

    reageren

  • karineAubergine heeft eerst een pauze nodig: snij ze in repen van 1cm, bestrooi met ruim zout en laat 30m rusten, afspoelen en stomen voor 25m (of iets minder) in stoomkoker, eerst gedrenkt in appelazijn (of gewone). Het zout doet het bittere verdwijnen en de azijn maakt ze heerlijk zacht, ook de schil, ze hebben dan ook een zachtbruine kleur.

    • MONIQUEDank je voor deze tip

    • GerdaTop, ga ik proberen!

    • NickyEerst 30 min. met zout behandelen definitief! Daarna is grillen ook goed i.p.v. stomen. Zo doen ze dat overal in het Midden-Oosten waar ze expert zijn op het gebied van aubergines.

    reageren

  • LucieHeerlijke ratatouille! De kaas is niet echt nodig bij dit gerecht. Vooral de aubergine smaakt perfect in dit gerecht! Een aanrader met rijst gecombineerd bv.

    reageren

  • PietGemaakt met grafitti aubergine (aanbieding EMTE) en een blik gepelde tomaat. Makkelijk en heel erg smakelijk (geserveerd met een italiaans gekruide rollade uit de oven en spaghetti con olio e aglio). Absolute aanrader.

    reageren

  • InezIn plaats van een rode peper heb ik een kleine eetlepel knoflookpeper toegevoegd. Lekker pittig!

    reageren

  • EstherLekker recept. Ik heb de rode peper en de ketchup weggelaten (sorry Heinz) maar kipfilet toegevoegd. Ook lekker met stokbrood.

    • ArékeLekker ook met rundvlees en rijst.

    reageren

  • MaartjeWat kan ik erbij eten wat koolhydraat arm is?

    • KeesQuinoa

    • Linda Peulvruchten!

    reageren

  • KarelHeerlijk! Ook zonder de Eggplant en als tegenhanger een zoete sla!

    • Karel.. en rijst

    reageren

  • Leuni Ook heerlijk met Polenta

    reageren

  • CarlaPrecies zo gedaan als in het recept, maar was erg nat. Maar wel erg lekker.

    reageren

  • SibillaWas heerlijk recept met wat rijst erbij, of stokbrood.

    reageren