Tomaten-basilicumsorbet
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,1
- Nagerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 3 eetlepels citroensap
- 125 g witte basterdsuiker
- 500 ml Heinz Gezeefde Tomaten
- enkele druppels Tabasco
- 1 eetlepel basilicum, gehakt
- 1 eiwit, stijfgeslagen (desgewenst)
- enkele blaadjes basilicum of citroenschilletjes
Bereiden
Verwarm 150 ml water met het citroensap en de basterdsuiker tot een suikersiroop. Laat het mengsel afkoelen.
Schep de gezeefde tomaten, de Tabasco en gehakte basilicum erdoor. Breng op smaak met een snufje zout.
Schenk het mengsel in een diepvriesschaaltje of ijslaatje en laat het minimaal 3 uur bevriezen. Roer het mengsel elk uur even door met een vork om kristalvorming te voorkomen.
De sorbet wordt luchtiger als er een stijfgeslagen eiwit door de halfbevroren sorbet wordt geschept.
Vorm kleine bolletjes uit de sorbet. Schep deze in een hoog glaasje of een platte coupe en garneer met een blaadje basilicum of een citroenschilletje.
Extra benodigd
IJsbolletjestang
Variatietip
Vervang Heinz Gezeefde Tomaten eens door Heinz Tomato Frito. Voeg de Tomatensorbet eens bij 500 ml yoghurt in een blender of gebruik de staafmixer en klop dit tot een schuimige shake. Serveer de shake in hoge glazen met een rietje.
Bron
Het recept 'Tomaten-basilicumsorbet' wordt je aangeboden door Heinz