Tonijnsteak met tomaten-koriandersaus

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,5
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 1 avocado, geschild en in stukken
  • 50 ml olijfolie
  • 50 ml droge sherry
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 25 g koriander, fijngehakt
  • 375 ml Heinz Tomato Frito
  • 4 verse tonijnsteaks
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiden

Begin met de tomaten-koriandersaus. Pureer de sjalotjes met de avocado. Klop beetje bij beetje de olie, sherry en citroensap erdoor. Meng daarna de rode peper, koriander en tomato frito erdoor.

Meng zwarte peper en zeezout door 2 eetlepels olijfolie. Bestrijk de tonijnsteaks met dit mengsel. Rooster de vis ca. 2 minuten per kant in een hete grillpan zodat de tonijn van binnen lichtroze blijft.

Verwarm de tomaten-koriandersaus zonder te koken.

Serveer de tonijnsteaks met de tomaten-koriandersaus. Lekker met gebakken krieltjes en een groene salade.

Extra benodigd

Blender of keukenmachine, grillpan

Variatietip

Vervang Heinz Tomato Frito door Heinz Tomatenblokjes (met knoflook).

Bron

Het recept 'Tonijnsteak met tomaten-koriandersaus' wordt je aangeboden door Heinz

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!