Tonijnsteak met tomaten-koriandersaus
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 2 sjalotjes
- 1 avocado, geschild en in stukken
- 50 ml olijfolie
- 50 ml droge sherry
- 2 eetlepels citroensap
- 1 rode peper, fijngehakt
- 25 g koriander, fijngehakt
- 375 ml Heinz Tomato Frito
- 4 verse tonijnsteaks
- 2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Begin met de tomaten-koriandersaus. Pureer de sjalotjes met de avocado. Klop beetje bij beetje de olie, sherry en citroensap erdoor. Meng daarna de rode peper, koriander en tomato frito erdoor.
Meng zwarte peper en zeezout door 2 eetlepels olijfolie. Bestrijk de tonijnsteaks met dit mengsel. Rooster de vis ca. 2 minuten per kant in een hete grillpan zodat de tonijn van binnen lichtroze blijft.
Verwarm de tomaten-koriandersaus zonder te koken.
Serveer de tonijnsteaks met de tomaten-koriandersaus. Lekker met gebakken krieltjes en een groene salade.
Extra benodigd
Blender of keukenmachine, grillpan
Variatietip
Vervang Heinz Tomato Frito door Heinz Tomatenblokjes (met knoflook).
Het recept 'Tonijnsteak met tomaten-koriandersaus' wordt je aangeboden door Heinz