Vleesfondue
- 4 personen
- 15 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Overige keukens
- Vlees
Ingrediënten
- 800 g vlees: biefstuk, kalfshaas, fricandeau, kipfilet, gehaktballetjes, varkenshaas, kalkoenfilet
- zonnebloemolie
- desgewenst: garnalen en stevige vis (zalm, tonijn), champignons, reepjes paprika, ui of bosui
Bereiden
Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 1½ cm en schik de blokjes vlees soort bij soort op een mooie schaal (of 2 schalen bij meer dan 5 personen). Serveer de kip apart op een schaal.
Verwarm de zonnebloemolie. De olie is heet genoeg als deze gaat spetteren als er een druppel water in laat vallen of als er een witte damp af komt. Giet de olie over in een fonduepan en zet deze op een rechaud.
Prik het vlees op een fonduevork en doop dit in de olie. Kruid het vlees eventueel met wat zout en peper.
Extra benodigd
Fonduepan, rechaud
Bron
Het recept 'Vleesfondue' wordt je aangeboden door Heinz