Aardappelsoep met tomaat en dille
- 6 personen
- 20 min
- waardering 7,3
- Voorgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 pakje Honig Romige Lente-uisoep
- 200 g voorgekookte aardappelballetjes
- 2 tomaten
- 2 takjes verse dille, grof gehakt
Bereiden
Doe de inhoud van het zakje soep in een pan en voeg al roerende 1½ liter koud water toe. Breng de soep aan de kook.
Voeg de aardappelballetjes aan de soep toe. Laat de soep onder af en toe roeren ca. 10 minuten zachtjes koken.
Breng intussen een steelpan met ruim water aan de kook. Snijd de tomaat kruiselings in. Leg de tomaten ½ minuut in het kokende water. Neem de tomaten direct uit het water en laat de tomaten afkoelen onder koud stromend water. Trek de velletjes van de tomaten. Snijd de tomaten in vier kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verdeel de blokjes tomaat over zes diepe soepborden. Schenk de soep in de borden en garneer de soep met dille.
Bron
Het recept 'Aardappelsoep met tomaat en dille' wordt je aangeboden door Honig