Appeltaart met cranberry's
- 8 personen
- 115 min
- waardering 7,4
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 pak Honig Mix voor Appeltaart
- 150 g zachte margarine
- 1 ei
- 50 g suiker
- 75 g gedroogde cranberry's
- 1 kg zure appels (Goudreinet, Jonagold), in kleine stukjes
- 2 theelepels kaneel
- amandelschaafsel
Bereiden
Verwarm de oven voor op 170 °C. Beboter de springvorm.
Doe de Mix voor Appeltaart, 150 g margarine en 2/3 van het ei in een beslagkom en meng dit alles met een mixer (kneedhaken) tot een glad deeg. Haal het deeg uit de beslagkom en druk 3/4 van het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de bakvorm uit.
Meng in een kom de suiker, de gedroogde cranberry's, de stukjes appel en de kaneel. Vul de springvorm met het appelmengsel.
Vorm van het overige deeg dunne rolletjes, druk deze plat en leg deze kruiselings over het appelmengsel. Bestrijk de deegreepjes met de rest van het ei, strooi het amandelschaafsel op de bovenkant en bak de appeltaart in het midden van de oven ca. 65 minuten totdat de taart goudbruin van kleur is.
Extra benodigd
Mixer, springvorm (doorsnee 24 cm)
Oven
Elektrische oven 170 °C, heteluchtoven 160 °C, gasoven stand 3.
Bron
Het recept 'Appeltaart met cranberry's' wordt je aangeboden door Honig