Aspergesoep met ham en witte wijn
- 6 personen
- 20 min
- waardering 7,4
- Voorgerecht
- Frans
- Vlees
Ingrediënten
- 1 pakje Honig Limburgse Asperge-crèmesoep
- 150 g dunne asperges, in stukjes, of 1 blikje aspergepunten, in stukjes
- 75 g achterham, in reepjes
- 3 eetlepels witte wijn
- 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
Bereiden
Bereid de Limburgse Asperge-crèmesoep volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Voeg zodra de soep kookt de aspergestukjes toe en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Voeg tegen het einde van de kooktijd de ham toe en laat dit even meekoken. (Voeg asperges uit blik tegelijk met de ham toe).
Roer de witte wijn en peterselie door de soep en breng deze eventueel op smaak met zout en peper.
Bron
Het recept 'Aspergesoep met ham en witte wijn' wordt je aangeboden door Honig