Boerengroentesoep met vermicelli en kruiden
- 10 personen
- 220 min
- waardering 7,3
- Voorgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 1 rundvleessoeppakket
- 1 Honig Kruidenbuiltje voor Vleesbouillon
- nootmuskaat
- 1 pakje Honig Groentesoep
- 1 zakje boerensoepgroente
- 5 snijbonen, in ruitjes gesneden
- 1 klein potje maïs, uitgelekt
- 100 g Honig Krulvermicelli Middel
- 3 eetlepels peterselie of selderij of kervel, fijngehakt
Bereiden
Breng 2½ liter water met het poulet en het soepbeen uit het soeppakket en het kruidenbuiltje aan de kook en trek er in ca. 3 uur een geurige bouillon van. Verwijder het kruidenbuiltje zodra de bouillon kruidig genoeg is. Zeef de bouillon en snijd het vlees eventueel kleiner.
Maak het gehakt uit het soeppakket op smaak met zout, peper en nootmuskaat en draai er kleine balletjes van.
Breng de bouillon weer aan de kook en roer de inhoud van het zakje groentesoep met een garde erdoor. Voeg het vlees, de groenten, gehaktballetjes en krulvermicelli toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper en garneer met de kruiden. Lekker met driehoekjes van geroosterd bruin brood.
Variatietip
Voeg vlak voor het serveren nog blokjes tomaat toe.
Bron
Het recept 'Boerengroentesoep met vermicelli en kruiden' wordt je aangeboden door Honig