Boeuf Bourguignon

  • 4 personen
  • 150 min
  • waardering 7,2
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 75 g mager rookspek, in blokjes
  • olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 500 g magere runderlappen, in blokjes
  • 500 ml rode wijn
  • 1 winterwortel, in plakjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 pakje Honig Mix voor Hachee

Bereiden

Bak het mager rookspek in de olie bruin. Fruit de uien en de knoflook mee. Haal alles uit de pan en bak het rundvlees in de achtergebleven olie goudbruin.

Giet langzaam, onder goed roeren, de rode wijn toe. Voeg vervolgens het ui-spekmengsel toe tezamen met de plakjes wortel. Stoof het vlees in 2 uur gaar.

Voeg de champignons en vervolgens de mix voor hachee toe met 350 ml water en laat het gerecht nog 20 minuten sudderen.

Bron

Het recept 'Boeuf Bourguignon' wordt je aangeboden door Honig

Waardeer dit recept (6 stemmen)

Reacties op dit recept

  • jToch iets doen aan mix voor hache. Zit een dominante smaak aan. Is dat kruidnagel? - Lindert

    reageren

  • RichardaJa, jammer dat er een kant en klaar pakje aan toegevoegd wordt. Hou ik niet van! Geur- en kleurstoffen, en overbodige E-nrs. Het spek is al zout, knoflook zit er ook al in, dan nog wat kruidnagel, nootmuskaat, peper en wat je nog meer lekker vind. Pakje overbodig!

    reageren