Boeuf Bourguignon
- 4 personen
- 150 min
- waardering 7,2
- Hoofdgerecht
- Frans
- Vlees
Ingrediënten
- 75 g mager rookspek, in blokjes
- olie
- 2 uien, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 500 g magere runderlappen, in blokjes
- 500 ml rode wijn
- 1 winterwortel, in plakjes
- 250 g champignons, in plakjes
- 1 pakje Honig Mix voor Hachee
Bereiden
Bak het mager rookspek in de olie bruin. Fruit de uien en de knoflook mee. Haal alles uit de pan en bak het rundvlees in de achtergebleven olie goudbruin.
Giet langzaam, onder goed roeren, de rode wijn toe. Voeg vervolgens het ui-spekmengsel toe tezamen met de plakjes wortel. Stoof het vlees in 2 uur gaar.
Voeg de champignons en vervolgens de mix voor hachee toe met 350 ml water en laat het gerecht nog 20 minuten sudderen.
Bron
Het recept 'Boeuf Bourguignon' wordt je aangeboden door Honig