Cake met nootjes-topping
- 12 personen
- 70 min
- waardering 7,1
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 150 g margarine
- 4 eieren
- 1 pak Honig Cake met chocotwist
- 25 g fijngemalen nootjes naar keuze
Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Meng 150 g margarine en de eieren met een mixer in een beslagkom tot een schuimig mengsel. Voeg daarna de bakmix en de chocoladestukjes toe en meng deze 1 minuut met de mixer op de laagste stand en daarna 3 minuten op de hoogste stand tot er een glad mengsel ontstaat.
Beboter de cakevorm. Doe het mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad met een lepel. Strooi de fijngemalen nootjes over de bovenkant van het beslag.
Bak de cake in het midden van de oven ca. 55 minuten totdat de cake goudbruin van kleur is. Gebruik een satéprikker om te controleren of de cake gaar is. Laat de cake 1 minuut afkoelen in het blik, verwijder de cake uit het blik en laat deze verder afkoelen.
Extra benodigd
Mixer, cakevorm, satéprikker
Oven
Elektrische oven 160 ºC, heteluchtoven 150 ºC, gasoven stand 3.
Bron
Het recept 'Cake met nootjes-topping' wordt je aangeboden door Honig