Gebakken aubergine met ham-kerriesaus
- 4 personen
- 30 min
- waardering 7
- Bijgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 3 aubergines, in plakken van 2 cm
- 50 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 5 theelepels kerriepoeder
- 150 g ham, in blokjes
- 7-8 eetlepels Honig Mix voor Groentesaus milde kerrie
Bereiden
Bestrooi de plakken aubergine met zout en peper. Bak de plakken aubergine in gedeelten in een koekenpan met hete boter in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar. Houd de plakken op een schaal warm.
Bak in een koekenpan de ui met de kerrie en de ham ca. 5 minuten in hete boter. Voeg 300 ml water toe en strooi al roerend met een garde het sauspoeder erdoor tot de saus is gebonden. Laat het geheel nog 3 minuten zachtjes koken.
Serveer de plakken aubergine op een voorverwarmde schaal en schenk de ham-kerriesaus erover.
Bron
Het recept 'Gebakken aubergine met ham-kerriesaus' wordt je aangeboden door Honig