Gevulde aubergine met tomaat en spaghettini
- 4 personen
- 40 min
- waardering 7,4
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 2 grote aubergines
- 50 g boter
- 200 g gehakt
- 1 pakje Honig Mix voor Macaroni en Spaghetti
- 2 tomaten, ontveld en in blokjes
- 100 g Honig Spaghettini
- citroensap
- 100 g oude kaas, geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven op 180 °C).
Halveer de aubergines over de lengte en snijd het vruchtvlees van de aubergines er voorzichtig uit.
Smelt de boter in een braadpan en bak het gehakt hierin snel rul. Voeg de mix voor macaroni, 150 ml water, vruchtvlees van de aubergines en tomaten toe en laat het geheel 15 minuten smoren.
Bereid de spaghettini volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Leg de auberginehelften 1 minuut in kokend water met enkele druppels citroensap.
Roer de spaghettini door het groentemengsel en vul de aubergines hiermee. Zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas erover en bak ze in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
Variatietip
Maak deze gevulde aubergines extra spannend en meng 8-10 zwarte olijven in stukjes door het spaghettinimengsel. Bestrooi de aubergines met verkruimelde feta in plaats van oude kaas.
Bron
Het recept 'Gevulde aubergine met tomaat en spaghettini' wordt je aangeboden door Honig