Lasagne met aubergine en gorgonzola
- 4 personen
- 60 min
- waardering 7,3
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 pakje Honig Mix voor Tagliatelle Roomsaus
- 250 ml melk
- 200 g gorgonzola, in stukjes
- 100 ml witte wijn
- 125 g Honig Groene Lasagnebladen
- 1 aubergine (ca. 300 g), in plakjes
- 2 tomaten, in plakjes
- 100 g belegen kaas, geraspt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C en beboter een (rechthoekige) ovenvaste schaal.
Meng de mix met 250 ml water en 250 ml melk en breng dit al roerend aan de kook. Voeg de gorgonzola aan de saus toe en laat de saus zachtjes koken tot de kaas gesmolten is. Roer de wijn door de saus.
Doe de saus, lasagnebladen, aubergine en tomaten om en om in de ovenschaal. Leg de lasagnebladen telkens kruiselings op elkaar. Begin en eindig met een laagje saus. Strooi de geraspte kaas over het bovenste laagje saus.
Plaats de schaal op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Laat de lasagne in ca. 30 minuten gaar worden. Lekker met een salade van eikenbladsla en sinaasappel.
Bron
Het recept 'Lasagne met aubergine en gorgonzola' wordt je aangeboden door Honig