Rundvleessoep met sterretjes en rode wijn
- 6 personen
- 30 min
- waardering 7
- Voorgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 2 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 1 pakje Honig Deense Rundvleessoep
- 1 kleine prei, in dunne ringen
- 1 kleine rode paprika, in blokjes
- 100 g peultjes
- 100 g gaar rundvlees, in stukjes
- 50 ml rode wijn
- 2 eetlepels bieslook, fijngeknipt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C, gasoven stand 4.
Steek of snijd uit het bladerdeeg sterretjes en leg deze op een ingevette bakplaat. Bak de figuurtjes in 10 minuten gaar en bruin.
Bereid de soep volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg, zodra de soep kookt, de prei, paprika, peultjes en rundvlees toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met de rode wijn en eventueel met zout en peper. Garneer de soep met de bladerdeegfiguurtjes en het bieslook.
Variatietip
Vervang de prei door bosuitjes in stukjes van 1 cm.
Bron
Het recept 'Rundvleessoep met sterretjes en rode wijn' wordt je aangeboden door Honig