Spaghettini met zalm en paddenstoelenroomsaus
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 1 pak Honig Spaghettini
- 1 pakje Honig Mix voor Tagliatelle Roomsaus
- 250 ml melk
- 150 g gemengde paddenstoelen, kleingesneden
- 40 g boter
- 100 ml slagroom of koksroom
- 50 ml witte wijn
- 4 zalmfilets (à 125 g)
- 100 g (Hollandse) garnalen
- 2 bosuitjes, in ringetjes
Bereiden
Bereid de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Meng de mix voor tagliatelle roomsaus met 150 ml water en de melk en breng de saus al roerend aan de kook. Laat de saus onder af en toe roeren 5 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen de paddenstoelen in wat boter gaar en lichtbruin. Voeg aan het eind van de kooktijd de room, witte wijn en paddenstoelen aan de saus toe.
Pocheer ondertussen de met zout en peper bestrooide zalm in weinig water (net tegen de kook aan) gaar.
Leg een moot zalm op een bord, schep er pasta bij en schep over beide wat saus. Garneer met garnalen en bosuitjes.
Variatietip
Vervang de zalmmoot eens door kalfsoesters.
Het recept 'Spaghettini met zalm en paddenstoelenroomsaus' wordt je aangeboden door Honig