Spinaziesalade met mie en shii-take

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 7,3
  • Hoofdgerecht
  • Oosters
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 100 g Honig Mie Nestjes
  • 4 eetlepels (sesam)olie
  • 200 g roerbaktofu
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • 200 g shiitakes, in plakjes
  • 3 theelepels sesamzaad
  • 300 g verse spinazie
  • 2 eetlepels sojasaus

Bereiden

Kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking (zonder zout). Spoel de mie onder koud water af en laat deze droog worden.

Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak de tofu met de knoflook, ca. 1 minuut. Voeg de shiitakes toe en roerbak nog ca 2 minuten. Meng de mie erdoor en laat dit mee warmen. Breng het geheel op smaak met zout en verdeel het over vier borden.

Roerbak in de achtergebleven olie het sesamzaad kort, voeg de spinazie toe en schep het geheel enige malen om. Breng de spinazie op smaak met zout en sojasaus en leg het bij het miemengsel op de borden.

Variatietip

Vervang voor een niet-vegetarische spinaziesalade de tofu door kip- of kalkoenfilet.

Bron

Het recept 'Spinaziesalade met mie en shii-take' wordt je aangeboden door Honig

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!