Spinaziesalade met mie en shii-take
4 personen
bereiden
bereiden
Ingrediënten
- 100 g Honig Mie Nestjes
- 4 eetlepels (sesam)olie
- 200 g roerbaktofu
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 200 g shiitakes, in plakjes
- 3 theelepels sesamzaad
- 300 g verse spinazie
- 2 eetlepels sojasaus
Bereiden
Kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking (zonder zout). Spoel de mie onder koud water af en laat deze droog worden.
Verhit de olie in een wok of braadpan en roerbak de tofu met de knoflook, ca. 1 minuut. Voeg de shiitakes toe en roerbak nog ca 2 minuten. Meng de mie erdoor en laat dit mee warmen. Breng het geheel op smaak met zout en verdeel het over vier borden.
Roerbak in de achtergebleven olie het sesamzaad kort, voeg de spinazie toe en schep het geheel enige malen om. Breng de spinazie op smaak met zout en sojasaus en leg het bij het miemengsel op de borden.
Variatietip
Vervang voor een niet-vegetarische spinaziesalade de tofu door kip- of kalkoenfilet.
Het recept 'Spinaziesalade met mie en shii-take' wordt je aangeboden door Honig