Tarte Tatin
- 8 personen
- 95 min
- waardering 7,1
- Gebak
- Frans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 pak Honig Mix voor Appeltaart
- 210 g zachte margarine
- 1 ei
- 60 g suiker
- 750 g harde peren (geen handperen) of zure appels (Goudreinet, Jonagold), in vieren
Voorbereiden
Doe de Mix voor Appeltaart, 150 g margarine en 2/3 van het ei in een beslagkom en meng dit alles met een mixer (kneedhaken) tot een glad deeg. Laat het deeg vervolgens 2 uur opstijven in de koelkast.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Beboter de springvorm grondig. Bestrooi de springvorm met de helft van de suiker. Leg de peren of appels dakpansgewijs met de bodem naar onder in de springvorm. Verdeel er 60 g margarine in klontjes overheen.
Rol de deegbal uit tot een plak die even groot is als de springvorm. Bedek het fruit in de springvorm vervolgens goed met de deegplak zodat het fruit niet meer zichtbaar is. Bestrijk het deeg met de rest van het ei.
Bak de taart in het midden van de oven ca. 60 minuten. Laat de taart na het bakken iets afkoelen en draai vervolgens de springvorm om, zodat de tarte Tatin gepresenteerd wordt met het fruit bovenop. Serveer de taart lauw of helemaal koud.
Extra benodigd
Mixer, springvorm (Ø 24 cm)
Oven
Elektrische oven 210 ºC, heteluchtoven 200 ºC, gasoven stand 4.
Bron
Het recept 'Tarte Tatin' wordt je aangeboden door Honig