Varkensrollade met gebakken appel en Italiaanse roomsaus

  • 8 personen
  • 60 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 100 g boter of margarine
  • 1 gekruide varkensrollade van ruim 1 kg
  • 4 stevige appelen (Golden delicious), in vieren
  • 1 ui, fijngehakt
  • 4 eetlepels verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
  • 125 ml slagroom
  • 2 pakken Honig Mix voor Tagliatelle Roomsaus

Bereiden

Verhit 75 g boter in de braadpan en braad de rollade rondom bruin. Leg het deksel schuin op de pan en braad de rollade in ca. 45 minuten gaar en goudbruin. Voeg als de boter dreigt te verbranden een klein scheutje water toe. Neem de rollade uit de pan, pak hem in aluminiumfolie en laat hem zo ca. 10 minuten rusten.

Leg de appelparten in het bakvet en bak ze op een middelmatig vuur ca. 5 minuten. Keer ze af en toe om.

Verwarm voor de saus de rest van de boter in een ander pannetje en fruit hierin de ui met de Italiaanse kruiden zachtjes enkele minuten. Voeg 850 ml water en de room toe en roer de mix voor tagliatelle roomsaus er door. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken en roer af en toe door de saus.

Snijd het vlees in plakken, leg ze met de stukken appel op een warme schaal en serveer de saus er apart bij.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Bron

Het recept 'Varkensrollade met gebakken appel en Italiaanse roomsaus' wordt je aangeboden door Honig

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!