Aardappel-rucola soufflé

  • 6 personen
  • 55 min
  • waardering 6,9
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 266 kcal
  • 12 g eiwit
  • 11 g vet
  • 28 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 50 g kruidenboter
  • 150 g rucola, in reepjes
  • 250 g kwark
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 3 eieren, losgeklopt
  • nootmuskaat

Bereiden

Kook de geschilde aardappelen en pureer ze (met een pureestamper). Fruit de uien in de kruidenboter. Roer de reepjes rucola met de ui, kwark, Parmezaanse kaas, eieren, zout, peper en nootmuskaat door de gepureerde aardappelen.

Schep de massa in ingevette soufflépotjes en gratineer ze onafgedekt in 25-30 minuten goudgeel in de op 190-210 °C voorverwarmde oven.

Extra benodigd

6 soufflépotjes

Bron

Het recept 'Aardappel-rucola soufflé' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Reacties op dit recept

  • gEcht ontzettend lekker.

    reageren