Aardappelen uit de oven met mojosaus

  • 6 personen
  • 75 min
  • waardering 7,2
  • Bijgerecht
  • Spaans
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 546 kcal
  • 5 g eiwit
  • 55 g vet
  • 37 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 150 g grof zout
  • 1,2 kg verse, kleine aardappelen
  • voor de saus
  • 2 eetlepels rodewijnazijn
  • 75 g witbrood, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 rode Spaanse pepers, gesnipperd
  • 2 eetlepels mild paprikapoeder
  • ½ theelepel karwijzaad
  • ½ theelepel oregano
  • 125 ml olijfolie
  • 125 ml zonnebloemolie

Bereiden

Breng 300 ml water aan de kook en los het zout daarin op. Doe de aardappelen ongeschild in een ovenschaal, schenk het zoute water erover en verwarm ze afgedekt 60-70 in de oven op 190-210 °C.

Schenk de azijn en 2 eetlepels warm water over het brood en laat ca. 10 minuten intrekken. Pureer het mengsel met de knoflook, Spaanse peper, paprikapoeder, karwijzaad, oregano, zout en olijfolie in een blender. Voeg de zonnebloemolie langzaam toe. Voeg als de saus te dik is nog wat warm water toe.

Extra benodigd

Blender

Mojosaus

De aardappeltjes worden traditiegetrouw in de schil met de mojosaus gegeten. Daarom zijn nieuwe aardappeltjes het meest geschikt. Mojosaus komt oorspronkelijk van de Canarische Eilanden.

Bron

Het recept 'Aardappelen uit de oven met mojosaus' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (10 stemmen)

Reacties op dit recept

  • yvesgeweldig ,maar het is wel altijd snel op ;-)

    reageren