Aardappelen uit de oven met mojosaus
bereiden
Bevat per portie
546 kcal
5 g eiwit
55 g vet
37 g koolhydraten
Ingrediënten
- 150 g grof zout
- 1,2 kg verse, kleine aardappelen
- voor de saus
- 2 eetlepels rodewijnazijn
- 75 g witbrood, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 2 rode Spaanse pepers, gesnipperd
- 2 eetlepels mild paprikapoeder
- ½ theelepel karwijzaad
- ½ theelepel oregano
- 125 ml olijfolie
- 125 ml zonnebloemolie
Bereiden
Breng 300 ml water aan de kook en los het zout daarin op. Doe de aardappelen ongeschild in een ovenschaal, schenk het zoute water erover en verwarm ze afgedekt 60-70 in de oven op 190-210 °C.
Schenk de azijn en 2 eetlepels warm water over het brood en laat ca. 10 minuten intrekken. Pureer het mengsel met de knoflook, Spaanse peper, paprikapoeder, karwijzaad, oregano, zout en olijfolie in een blender. Voeg de zonnebloemolie langzaam toe. Voeg als de saus te dik is nog wat warm water toe.
Extra benodigd
Blender
Mojosaus
De aardappeltjes worden traditiegetrouw in de schil met de mojosaus gegeten. Daarom zijn nieuwe aardappeltjes het meest geschikt. Mojosaus komt oorspronkelijk van de Canarische Eilanden.
Het recept 'Aardappelen uit de oven met mojosaus' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life
Reacties op dit recept
- yves geweldig ,maar het is wel altijd snel op ;-)