Aardappelen met runder- of varkensfilet uit de oven
bereiden
Bevat per portie
659 kcal
43 g eiwit
36 g vet
41 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 900 g runder- of varkensfilet
- 30 g boter
- 30 g bacon, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 250 g prei, in ringen
- 600 g diepvrieserwten
- 1 blik (ca. 400 g) cantharellen, uitgelekt
- 3 zakjes hollandaisesauspoeder
- 375 ml slagroom
Bereiden
Kook de aardappelen niet te gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in schijfjes.
Snijd het vlees in plakken van ca. 3 cm, braad het in de boter aan beide kanten even aan en neem het uit de pan. Braad in het braadvocht de bacon aan, voeg de ui, prei, niet ontdooide erwten, cantharellen en schijfjes aardappel toe, breng met zout en peper op smaak en verwarm het geheel 5 minuten.
Doe het groentemengsel en het vlees in een ovenschaal en roer door. Klop het sauspoeder, room en 375 ml water los, breng aan de kook en verdeel de saus over de ovenschaal. Verwarm de schotel afgedekt 30-35 minuten in de op 180-200 °C voorverwarmde oven.
Variatietips
In plaats van prei en erwten kunt u ook 900 g broccoliroosjes gebruiken. Het runder- of varkensfilet kunt u vervangen door kalkoenfilet.
Het recept 'Aardappelen met runder- of varkensfilet uit de oven' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life