Aardappelpannenkoek van de plaat met zure room
- 16 porties
- 40 min
- waardering 7,3
- Bijgerecht
- Hollands
- Vegetarisch
bevat per portie
- 127 kcal
- 4 g eiwit
- 5 g vet
- 17 g koolhydraten
Ingrediënten
- 1½ kg aardappelen
- 2 uien
- 4 eieren
- 2-3 eetlepels bloem
- olie
- 200 ml zure room
Bereiden
Schil de aardappelen en rasp deze samen met de uien. Roer de eieren, bloem en zout en peper erdoor.
Vet een bakplaat met olie in. Verdeel hierover de aardappelmassa in 16 gelijkmatige porties en bak de aardappelpannenkoeken 25-30 minuten in de op 190-210 °C voorverwarmde oven.
Roer de zure room los en schep na het bakken op elke portie aardappelpannenkoek wat van de room.
Variatietip
Niet-vegetariërs kunnen de helft van 200 g blokjes ham door de aardappelmassa roeren en de rest van de blokjes voor het bakken over de massa verdelen.
Bron
Het recept 'Aardappelpannenkoek van de plaat met zure room' wordt je aangeboden door Miele