Aardappelpannenkoek van de plaat met zure room

  • 16 porties
  • 40 min
  • waardering 7,3
  • Bijgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 127 kcal
  • 4 g eiwit
  • 5 g vet
  • 17 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1½ kg aardappelen
  • 2 uien
  • 4 eieren
  • 2-3 eetlepels bloem
  • olie
  • 200 ml zure room

Bereiden

Schil de aardappelen en rasp deze samen met de uien. Roer de eieren, bloem en zout en peper erdoor.

Vet een bakplaat met olie in. Verdeel hierover de aardappelmassa in 16 gelijkmatige porties en bak de aardappelpannenkoeken 25-30 minuten in de op 190-210 °C voorverwarmde oven.

Roer de zure room los en schep na het bakken op elke portie aardappelpannenkoek wat van de room.

Variatietip

Niet-vegetariërs kunnen de helft van 200 g blokjes ham door de aardappelmassa roeren en de rest van de blokjes voor het bakken over de massa verdelen.

Bron

Het recept 'Aardappelpannenkoek van de plaat met zure room' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Reacties op dit recept

  • elsHier in Griekenland doen we dat niet enkel met uien maar met wilde groente, of met prei, of spinazie of snijbiet, en we voegen ook geraspte feta toe aan het mengsel, zelf gebruik ik maar twee eieren, lekker!!

    reageren

  • indoEn bij ons in Turkije doen we er knoflook en een hete peper(lombok op zijn maleis) toe. Lekker, lekker als een tussendoortje. indovoc

    reageren