Aardappelpuree met basilicum
6 personen
bereiden
bereiden
Bevat per portie
238 kcal
4 g eiwit
15 g vet
21 g koolhydraten
Ingrediënten
- 750 g aardappelen (geschild gewogen)
- 2-3 eetlepels basilicum
- 200 ml slagroom
- 10 g boter
- 30 g pijnboompitten
Bereiden
Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze met ca. 7 eetlepels water en zout in een schaal. Laat afgedekt in 12-15 minuten op 850 watt in de magnetron gaar worden. Giet de aardappelen af en maak ze (met een pureestamper) fijn.
Pureer het basilicum met wat van de room, voeg het met de rest van de room, de boter en peper naar smaak aan de aardappelpuree toe en roer door.
Rooster de pijnboompitten in een droge pan met antiaanbaklaag goudgeel. Strooi de pitten over de aardappelpuree. Of gratineer de puree zonder pijnboompitten even.
Het recept 'Aardappelpuree met basilicum' wordt je aangeboden door Miele & The Taste of Life
Reacties op dit recept
- Joost Deze puree gebruik ik bij het recept "snelle boerenkool uit de oven". Het maakt dat recept natuurlijk wel minder snel, maar het resultaat mag er zijn (beter dan kant-en-klare puree, vind ik).